Ensimmäiset 6 kuukautta yrittäjänä

Tein pitkän virkauran monipuolisissa lakimiestehtävissä valtiolla ja päätin perustaa oman lakitoimiston. Ensimmäiset puoli vuotta yrittäjänä omassa lakitoimistossa on nyt takana päin. Päiviin on mahtunut monenlaista uuden opiskelua turvapostista ja markkinoinnista aina kirjanpitoon. Kaikki päivät ovat olleet erilaisia. Enää ei rasita pitkä työmatka, kun työskentelen kotitoimistolla ja etätyöyhteyksin. Voi hyvällä syyllä sanoa, että työtä ja tekemistä on ollut sopivasti. Loppuvuoden odotukset ovat korkealla.

Tavoitettavuus normaalisti ja kesälomalla 2023

Olen normaalisti puhelimitse tavoitettavissa arkipäivisin klo 9-16 välisenä aikana sekä iltaisin ja viikonloppuisin sopimuksen mukaan.

Olen Juhannuksesta 2023 viisi viikkoa kesälomalla ja satunnaisesti puhelimitse tavoitettavissa. Pyrin seuraamaan sähköpostia päivittäin. Elokuusta 1.8.2023 lukien olen taas normaalisti tavoitettavissa.

Perunkirjoituksia kotitoimistolla

Keväällä 2023 pidin lyhyellä aikavälillä useamman perunkirjoitustilaisuuden kotitoimistolla. Perunkirjoituksen toimittaminen on tärkeä ja arvokas hetki omaisille. Perunkirjoitustilaisuudessa omaisten ja läheisten sekä vainajan muiston kunnioittaminen kuuluu asiaan.

Edunvalvontavaltakirjat ja testamentit – myös etäpalveluna

Toimistomme on tehnyt onnistuneesti ikääntyville edunvalvontavaltakirjojen ja testamenttien valmistelua ja laatimista etäpalveluna eri puolille Suomea.

Kerron tarkemmin elokuun 2023 blogi-kirjoituksessani toimistomme kehittämästä kolmivaiheisesta toimintaprosessista perheen lakiasiakirjojen laatimisessa etäpalveluna. Esimerkkinä käytän ikääntyville laadittavaa edunvalvontavaltakirjaa vanhuuden turvaamiseksi ja testamenttia kuoleman varalta. Asiakas saa kotiinsa valmiin testamentin ja edunvalvontavaltakirjan ilman käyntiä ja matkustamista toimistolleni Vantaalle.

koulutuspäivän suunnittelu tilauksesta

Toimistomme suunnitteli tilauksesta myös tietosuoja-aiheisen koulutuspäivän, joka pidetään 3.10.2023 Kuntatalolla Helsingissä. ”Tietosuoja nyt – lainsäädäntö ja käytännön toteuttaminen” -koulutuspäivän kohderyhmänä ovat erityisesti tietosuojavastaavat ja organisaatioiden johto. Kouluttajiksi toimistomme pyysi ja sai Suomen parhaat tietosuoja-asiantuntijat.

Suosittelemme lämpimästi koulutuspäivän antia erityisesti tietosuojavastaaville ja organisaatioiden vastuullisille johtajille sekä kaikille tietosuojatyöhön aikoville ja hakeutuville. Kurkkaa päivän ohjelma ja kouluttajat oheisesta linkistä: https://tietosanoma.fi/wp-content/uploads/2023/06/Tietosuoja-nyt-3.10.2023.pdf

Pienempiä neuvoja ja ohjeita puhelimitse

Olemme lisäksi antaneet puhelimitse ohjausta ja neuvoja asiakkaillemme moninaisissa pienissä ikääntyviä ja ikäihmisiä askarruttavissa perhe- ja perintöoikeudellisia kysymyksissä.

Kotisivut on julkaistu ja niitä on kiitelty

Muutoinkin yrittäjänä olemisen alkutaival on ollut antoisaa. Markkinointi on ollut haasteellista ja toisaalta palkitsevaa. Olemme ikääntyviä ja perheitä kiinnostavan tiedon jakamista varten, ja myös markkinointia tukeaksemme, julkaisseet kotisivut. Sivut ovat saaneet paljon huomiota ja positiivista palautetta osakseen. Kotisivumme ovat saaneet erityistä kiitosta monipuolisuudesta ja sisällön informatiivisuudesta.

Verkkosivuillamme vierailleet ovat myös palautteessaan avoimesti minulle kertoneet heille syntyneen tunne, että lakimies Arto Ylipartaseen voi ottaa aidosti matalalla kynnyksellä yhteyttä perheen lakiasioissa. Tässäkin mielessä olemme onnistuneet.

Lakipalvelujemme hinnasto on selkeä

Myös hinnaston laaja-alaisuuteen ja tarkkuuteen ovat asiakkaat ja sivustolla vierailleet olleet kovin tyytyväisiä. Lakipalvelujemme hinnoittelun selkeys ja luetellut esimerkit tavanomaisimmista veloituksista on saanut asiakkailta ja yleisöltä paljon kiitosta.

Otimme esitettyjen toiveiden mukaisesti vielä täsmennetyn ja tiivistetyn hinnoittelukuvauksen kotisivuillemme (Hinnasto 1.6.2023 lukien).

”Lakimiehet”-valikko lisättiin asiakaspalautteen perusteella

Asiakaspalautteen perusteella lisäsimme kotisivujemme päivityksen yhteydessä toukokuussa 2023 lakimies Arto Ylipartasen esittelytekstin ”Lakimiehet”-valikkoon (koulutus, kokemus ja harrastukset).

Pyrimme jatkossakin vastaamaan asiakkaiden ja kaikkien sivustolla vierailevien toiveisiin. Olemme kesäkuussakin vielä saaneet rakentavaa palautetta asiakkailtamme sivuistamme ja otamme toiveet huomioon mahdollisimman pian.

Kiitos kaikille yhteistyöstä!

Kiitos mielenkiintoisesta ja vaiherikkaasta 6 kuukaudesta ihan jokaiselle, joka on tehnyt yhteistyötä toimistomme kanssa. Toivomme, että olette jatkossakin matalalla kynnyksellä yhteydessä toimistoomme. Ota yhteyttä, jos Sinä tai läheisesi tarvitsette apua ja neuvoja perheen lakiasioissa. Yhteydenotto ja Sinun tai läheisesi tilanteen alkukartoitus on aina ilmainen.

Toivotamme kaikille nykyisille ja tuleville asiakkaillemme rentouttavaa Juhannusta ja kesää!

Lakimies Arto Ylipartanen

Palvelemme Sinua ja läheistäsi kaikissa perheen lakiasioissa;

Soita 045 126 7731 (Arto Ylipartanen)

PS. ELOKUUN 2023 BLOGI-kirjoitukseni:

”Perheen lakiasiakirjat etäyhteyksin – ilman käyntiä toimistollani”

Kerron tulevassa elokuun 2023 blogi-kirjoituksessani toimistomme kehittämästä kolmivaiheisesta toimintaprosessista perheen lakiasiakirjojen laatimisessa. Esimerkkinä käytän ikääntyvälle henkilölle etäpalveluna laadittavaa edunvalvontavaltakirjaa vanhuuden turvaamiseksi ja testamenttia kuoleman varalta. Asiakas saa kotiinsa valmiin edunvalvontavaltakirjan ja testamentin ilman käyntiä ja matkustamista toimistolleni Vantaalle.