Lakimiehet

Lakimies, OTK Arto Ylipartanen

Koulutus

Olen Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanut lakimies (OTK) ja Suomen Lakimiesliitto – Finlands Juristförbund ry:n jäsen.

Nykyinen työ

1.1.2023 aloitin itsenäisenä yrittäjänä, koska oma lakitoimisto oli ollut pitkään haaveenani. Olin hoitanut itsenäisesti perhe- ja perintöoikeudellisia toimeksiantoja sivutoimisesti viimeiset 10 vuotta ja aikaisemmin toiminut avustavana lakimiehenä asianajotoimistossa, joten siirtyminen valtiolta ylitarkastajan virasta kokonaan yksityiselle puolelle oli helppoa.

Omassa lakitoimistossani olen keskittynyt erityisesti ikääntyvien ja ikäihmisten auttamiseen sekä perhe- ja perintöoikeudellisiin toimeksiantoihin. Neuvon ja ohjaan kaikissa perheen lakiasioissa: laadin vanhuutta ja omaisuutta turvaavia asiakirjoja sekä muita oikeudellisia asiakirjoja kaikenlaisille perheille, myös avio- ja avoerotilanteissa. Kuoleman kohdatessa olen perheen tukena ja avustan aina perunkirjoituksesta lopulliseen perinnönjakoon saakka

Kokemus

Minulla on monipuolinen kokemus lakiasioiden hoitamisesta yksityisellä ja julkisella puolella. Olen työurallani käsitellyt ja laatinut erilaisia oikeudellisia asiakirjoja, valituksia ja vastineita 30 vuoden ajan.

Tein pitkän uran valtiolla ylitarkastajana sosiaali- ja terveydenhuoltoon (sote) liittyvissä virkatehtävissä. Ylitarkastajana käsittelin kansalaisten arkaluontoisimpia valituksia ja laadin vastineita hallinto-oikeuksiin ja korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Olin kysytty ja pidetty luennoitsija tietosuojasta kaikkialla Suomessa.

Yksityisellä puolella olen jo opiskeluaikoina työskennellyt useana vuotena avustavana lakimiehenä asianajotoimistossa. Sen jälkeen olen lakimiehenä avustanut päämiehiäni hakemus- ja riita-asioissa sekä esiintynyt oikeudenkäynneissä käräjäoikeuksissa Vantaalla, Helsingissä, Espoossa ja muualla Suomessa. Vuosina 2012-2022 olen hoitanut lähinnä perhe- ja perintöoikeudellisia toimeksiantoja sivutoimisesti.

Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet

Olen vapaa-ajallani kirjoittanut yli 20 tietokirjaa (ISBN) tietosuojasta, sosiaalihuollon asiakkaan ja terveydenhuollon potilaan asemasta ja oikeuksista sekä oppaita tietosuojavastaaville. Kirjoittamiani kirjoja on käytetty oppikirjoina yliopistoissa, ammattikorkeakouluissa ja -oppilaitoksissa. Minut on hyväksytty Suomen tietokirjailijat ry:n jäseneksi.

Kulttuuri ja taide myös innostavat minua – aforismit ja hetkeen tarttuvat haiku-runot ovat lähellä sydäntäni – lukeminen, musiikki, ooppera ja teatteri ovat jo pitempään olleet kiinnostukseni kohteita vapaa-ajallani. Nuorempana harrastin lukuisia urheilulajeja ja pelasin Salibandya Suomen miesten A-maajoukkueessa. Nyttemmin aktiiviurheiluharrastus on vaihtunut kevyempään mökkeilyyn, uimiseen ja kävelylenkkeihin.